понеделник, 13 октомври 2014 г.

предговорът ми към "не трябваше да ти казвам това" на кейт уайт

кейт уайт
преди около два месеца на пазара излезе книгата не трябваше да ти казвам това на кейт уайт, издадена от артишок. 


кейт уайт беше главна редакторка на американското издание доскоро. 



когато стана ясно, че книгата ще бъде издадена на български си писах с нея и тя даде интервю за cosmopolitan.bg, а за да бъде още по-добро представянето на книгата, ето и моя предговор към нея.




- - - - - - -


Когато си избирам книга, често отварям в началото на книгата и първите изречения до голяма степен определят дали искам да продължа нататък. Ако и ти си така, съм извадила едно изречение, което не е в началото, но донякъде ще ти даде идея за цялата книга, която ти препоръчвам да прочетеш. Ето го: „Ключът [към успеха] е да направиш повече от онова,
което очакват от теб, да включиш на пълна мощност, да полетиш към висините“.

В следващите страници, няма да намериш розов коктейл
от думи с позитивно мислене, украсени с резенчета мотивиращи изречения, нито напудрени спомени и клюки за знаменитости. През цялото време целта на Кейт Уайт, която доскоро беше главен редактор на Cosmo САЩ, (а сега работи върху криминалните си романи, които започна още преди години като свое хоби), е да ти разкаже всичко, което знае за успеха в днешния, толкова конкурентен свят. През цялото време тя говори как да успееш, ако си се въоръжила с най-важното, а именно – търпението да работиш. Това е „нещото“, което мнозина подценяват. А именно полагането на усилия, активното ти участие в собствената ти съдба и изобщо да се стараеш да правиш всичко до което се докоснеш „като за света“ - с нейни думи „върви нагоре или си ходи вкъщи“.

Методично и подробно тя ще ти даде идеи, които можеш да приложиш в собствения си живот. Вярна на себе си, Кейт Уайт е избрала такива, които са добри навсякъде по света. Може би не трябваше да ти ги казва, но... тя е Cosmo-момиче и ще се радва да те види как вървиш напред!





Детелина Стаменова
главен редактор
Cosmopolitan България


Етикети:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница