неделя, 21 септември 2014 г.

защо динамична медитация?

динамичната медитация е като щастливо
"цоп" в друго измерение на съзнанието 
защото традиционната медитация вече не работи при всеки. така както живота ни вече е по-различен от този на хората преди дори само 20 години, така и традиционните медитативни техники, доказали своята сила пред хилядолетията, вече са трудни за много хора. напрегнатото ежедневие води до много по-голяма трудност да се насладиш  на момента без условия и условности. по някакъв начин обаче, всеки от нас търси своят миг спокойствие от мислите, от ежедневието, от напрежението.

активните медитации, сред които е и динамичната, са нов прочит на медитативните техники и спомагат за отпускане и пречистването на духа и тялото. при ошо срещаме обяснението за това "по времето на патанджали (той събира за пръв път всичко написано за йога 3000 пр. Хр.)", центърът на човека е бил в сърцето, а сега е ума. но ако е само вербално разбиране, само интелектуалното, нищо не се променя, нищо не се трансформира. отново е акумулиране на знанието".

ошо създава динамичната медитация
за съвременните хора
умът властва над сърцето според ошо и е по-скоро прав. трудно е да се вслушваш в съветите на сърцето и интуицията си, ако от дете са ти казвали, че трябва да постъпваш разУМно. чрез методите на този тип медитации успяваме да пратим ума да си почива и точно така се случва истинската почивка. етапите на динамичната медитация са в такава последователност, че отваря сърцето, стреса си отива от тялото ти и дори можеш да стигнеш до емоционални и житейски прозрения, да се върнеш към отдавна заключени спомени.





от 1 октомври в йога мандала всяка сряда ще има часове по динамична медитация, които ще бъдат водени от проф. захарина савова и мен, като ще обръщаме внимание на всеки участник в този уникален опит за душата и тялото  



Етикети:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница