вторник, 5 април 2016 г.

понякога вторник вечер посвещавам на уроци по френска кулинария...


Тамта с миксера

Дали пък не прозвуча твърде претенциозно това заглавие?! Това беше първият ми вторник, а и реално първи ден от дните на седмиците, в който правя нещо такова. Изобщо въобще. 

Т.е. това беше пълния ми дебют в кулинарните класове, които последните години полекичка стават популярни в София. 





Урокът беше в "My French Gourmandises", а през това време, прекарано с Тамта Калваши, кулинар до мозъка на костите си научих едно, усъвършенствах друго и така се получи нещо, няма да (по)казвам какво, което си занесох и вкъщи, както и рецептите, които следвахме, за да ги добавя към репертоара си.

Към урока ми остана също приятния вкус от общуването с интересните жени, които бяха дошли на този клас.

Tres bien!


Класът започна със сладки и кир роял





















Всички заедно!




















Накрая - пробване на крема!