сряда, 11 февруари 2015 г.

маслени канелени бисквити

намерих английска рецепта, която промених леко, така че да става и за обикновеното ми домакинство, в което не държа повече от три вида захар (мокра черна за сладкиши, бяла за гости и пудра за всеки случай).

вместо рулца направих канелени бисквити, които украсиха следобедното съботно кафе, но пък приличат на рулца, нали?

време
15 минути подготовка
минимум 30 минути охлаждане
10 до 15 минути печене

продукти
тесто
100 гр пудра захар
2 желтъка
175 гр меко несолено масло
300 гр брашно
2 ч.л. ванилия
се объркват с дървена лъжица, докато не станат хомогенна смес.
брашното се слага на две части, за да попие по-лесно, а според мен се бърка с (дървена) лъжица, за да не се разтопява допълнително маслото. по подобен начин се правят и любимите ми лесни кифлички без претенции, в които обаче се бърка с нож.

след като сместта е готова се разточва върху хартия за печене като се гони да се получи правоъгълик с размери около 20 на 30 см с поръсване отгоре и отдолу на малко брашно.

канелен пълнеж
2 чаени лъжички канела
1 лъжица кафява захар

се объркват и се поръсват върху правоъгълника, който се завива на руло. (аз го разрязах на четири равни части, за да не ми заема много място в хладилника) и се оставя да поседи минимум 30 минути, максимум 24 часа.

рулата се разрязват на тънки парченца (около 0,5 см), които се слагат върху хартия за печене във фурната на 200 градуса без вентилатор и на 180 с вентилатор и след някакви си десетина до 15 минути излизат с нежен канелен аромат на домашен уют.

имам и рецептата за икейските канелени рулца тук




Етикети:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница