петък, 30 януари 2015 г.

фън шуй за любов в 3 стъпки

преди десетина години фън шуй беше това, което сега е хюман дизайн - всички знаят по нещо, има дори консултанти. забелязвам, че хилядолетният блясък на това изкуство за подреждане на дома отново започва да хваща патина. изравям от спомените си три съвета, които препредавам на необвързаните си приятелки и приятели, научени от четенето на тези книги и трите книги, които още стоят в библиотеката ми и понякога търся за съвет.


обичай розовото
розовото е цветът на любовта, а розовият кварц балансира любовните енергиите. бижутата или насипните или красиво обработени полускъпоценни камъни са прекрасно средство за привличане на любов. няма нужда да носиш непрекъснато розов кварц - дори да стои на нощното ти шкафче (най-добре два един до друг, пак ще има полза). повече за кристалите и тяхната сила има в тази книга, която е добра отправна точка за запознаване със силите на камъните.



патиците са от swarowski.com
двойка китайски патици (мандаринки)
огледай се колко от вещите ти са по две? ако търсиш да си част от двойка е време да сложиш второ нощно шкафче от другата страна на леглото си; свещите, които палиш да са по две, а ако решиш, може да си купиш шарените патици мандаринки, които са символ на вечната и вярна любов в китай. подобно на пингвините, те правят семейство, което съществува "докато смъртта ги раздели". показаните патици са от кристал, но в китайските магазини (като китайския супермаркет на женския пазар и специализираните магазини за фън шуй)



картини на любов
лилиян ту, великолепната авторка на книги за фън шуй, препоръчва в дома ти да има картини на щастливи двойки, като обръща специално внимание на тази картина на густав климт - целувката. десктоп (дори на телефона ти), на щастливи двойки може да отразява желанието ти за любов и да го въведеш постепенно в живота си. скептична съм позитивното мислене "по принцип и изобщо", но една от целите на изкуството е да ни радва и да ни дава добри емоции и защо да не се възползваш от него.



дали вярвам във всичко това? вярвам, че няма нищо лошо да имаш картини на обичащи се хора, да носиш розово и да мислиш добро. любовта започва от момента, в който заобичаш най-ценния човек в живота си - самата теб.



моят топ 3 на книги за фън шуй 
пълни с всякакви съвети за къщата

лилиян ту - планирай живота си с фън шуй лилиян ту ми е слабост, така че и тази нейна книга не е за пропускане

дениз лин - фън шуй за душата

дейвид даниел кенеди - фън шуй съвети за по-добър живот








Етикети:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница