сряда, 7 януари 2015 г.

с подхилкване за спермата, вегетарианците и веганите

"станах веган по здравословни причини,
след това стана морален избор,
а сега е просто за да дразня хората"
вчера ми беше скучно, а и се бях издразнила от някои глупости, които прочетох в групата на бългаското вегетарианско общество ("набавям си витамин б12 като си гриза ноктите" само за пример, отделно сектантство и вегански фанатизъм). вегетарианка близо половината си живот, но глупостта няма пол, възраст и хранителни предпочитания.

вместо да напускам, реших да задам въпрос, който знаех какви реакции ще предизвика -  а именно "човешката сперма животински продукт ли е?" и допълнението: "ако мъжът/жената е месояден, а вие сте веган/вегетарианец, тогава поемате ли сперма или други негови телесни течности, в които има остатъци от "мъртва плът", която той/тя е приемал/а с храната си?".

въпросът е с уклон към биологията и религията. ако вярваш в креационизма, тогава хората са отделен вид, но ако си привърженик на теорията на дарвин за еволюцията, тогава човекът е вид бозайник, т.е. животно.  а всеки отговор (събраха се 208 за по-малко от 18 часа) отразяваше личното душевно състояние на този, който го дава. 

провокацията продължава конкретно към вегани и вегетарианци в някои от разновидностите им, които изключват приемането продукти от животински продукти. тогава би се оказало, че правят изключение с течностите, които поемат при телесните си контакти с някой друг (включително и слюнка).

другата страна на въпроса е, че храненето с растителни продукти би трябвало да води до спокойствие на ума, ахимса и толерантност, което не забелязвам при всички вегетарианци и вегани (моите спекулации по темата защо се случва така).

много е хубаво да не приемаш "мъртва плът", както се изразяват в този тип групи за месото, но духовното извисяване се изразява и спокойствие и търпимост също така. обичам примерите: махатма ганди.



китка от подбрани отговори на зелени човечета

за животинския произход
  • "да, животински продукт е, но е предобит по хуманен начин" 
  • "животински секрет, както млякото, слюнката, меда"
  • "до колкото ми е известно родът homo и конкретно вида homo sapiens се отнася към царство животни, ако някой смята, че е синьо-зелено водорасло или гъба пърхутка ще трябва да го разочаровам..."
  • "да, животински е понеже идва от живо същество, но не не е лош понеже няма убийство и омраза от жертвата която отравя продукта, съдържа само хубави неща, така че спокс"
  • "да, животински продукт е, годен е за употреба само то човешкия вид. както не съветваме употреба на краве мляко, така не съветваме и употреба на сперма от бик. ключът с животинските продукти е, че са САМО за вида, от който произхождат, и ако е така, проблем няма"
  • "ако викаш на мъжо си ГОВЕДООО, значи е животински..."
  • "същото е и като му викаш пиленце, патенце, мишленце, все животно е :))"
  • "животинска, човешка спермата може да е проблем само за веганите, които отричат всичко органично. тук говорех за принципите, а иначе всеки сам си решава. то по тази логика не трябва веганите и да се целуват. слюнката също е секрет"


за божествения произход
  • "спермата служи само за създаване на нови животи, на ново поколения. тя е биологична нужда и трябва да се използва правилно с правилния човек, тя не служи за храна, а подхранва новия живот". 
  • "моето мнение е следното - щом (предполагам) е по съгласие и на двамата, тоест няма насилие всичко е ОК, същото като с майчината кърма. пък и е от собствения ти биологичен вид".
  • овешката сперма е човешки продукт, животинската сперма е животински продукт..." 
  • "това е придобит продукт по абсолютно ненасилствен начин в състояние на (абсолютен) екстаз, което означава, че и самия продукт е зареден енергийно положително и няма отрицателен отпечатък в него"

за растителния произход
  • "не е животински продукт, мъжете сме дръвници, следователно - растения"

други
  • "може спермата да се с4ита за нехуманно да се погла6та,за6тото така се едно яде6 себеподобните си"
  • "ако не я гълташ насилствено и не се унижаваш, не противоречиш на веганския морал, тъй като е продукт от същия биологичен вид и никой не страда"

(правописът е оставен на авторите им)





Етикети:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница