сряда, 7 януари 2015 г.

защо ли има толкова агресивни вегетарианци

вегетарианка съм и се опитвам да не го сервирам като знак за духовно превъзходство на масата между пържолите им, за да им развалям храносмилането и доброто настроение. когато си избрал да бъдеш вегетарианец, би трябвало да приемеш, че има хора, които ще продължат да ядат месо и стига да не пречат на твоя избор, тогава само с ненатрапчив личен пример (добро здраве и щастливо, позитивно настроено към живота отношение) би могъл да обърнеш и техните представи. останалото е от дявола.

хората са единствените бозайници, които могат сами да изберат дали да бъдат месоядни или растителноядни, без изборът им да е определен от достъпа до храна. някои животни могат да се хранят само с растения, ако нямат възможност да ядат месо, докато хората могат да изберат да не ядат месо, дори и да им е на масата. има цели цивилизации, които съществуват в големи популации (индия) без да имат нужда от него.

месото в един смисъл носи в себе си страха на убитото животно. по този начин ядящият го "храни" своите агресивни мисли и подтици, които има като хищник.

когато, по различни причини, си станал вегетарианец, не защото тялото ти го желае и го приема за естествено (както правят хората от определени кръвни групи), а по този начин се опитваш да контролираш имагинерно някакво парче от света (контролът върху храната е израз и на вътрешна тревожност), тогава агресията ти трябва да избие някъде. енергията винаги си търси път да излезе и когато не може да бъде задоволена от поглъщане на хормоните на страха на убитото животно (факт е, че ги има, независимо дали ти е вкусно месото или не), тогава тя се трансформира в агресия към околните под някаква друга форма - дори като вербална агресия към другите.

спекулирам, разбира се, но все пак това е моето обяснение защо някои растителноядни са толкова агресивни към различните от тях.


и една забавна тема за спермата, вегетарианците, веганите


p.s. ден по-късно
дали получих мейли и съобщения от вегани и вегетарианци за това колко съм заблудена, как те страдат от месоядните и как създавам лошо впечатление? да. дали това потвърждава тезата ми? категорично.

Етикети: ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница