неделя, 15 декември 2013 г.

4 начина да разбереш кой терапевт/коуч е за теб

когато даваш душата и проблемите си на някой трябва да си точно толкова сигурен в този човек, както когато искаш да си сигурен в професионализма на сърдечния хирург, защото тук отново става дума за сърцето ти.

пред теб излизат няколко сериозни въпроса:

    • може ли терапевтът да ти помогне?
    • можеш ли да му вярваш, че ще запази тайните ти?
    • колко ще струва?
    • колко време ще продължи?
    • как да избереш терапевта, при който да започнеш терапията?


при избора на терапевт може да се ориентираш по следния начин
от уста на уста 
говорейки за проблема си, може да попаднеш на близки хора, които да ти споделят, че имат вече опит с терапия. от тях може да разбереш по какъв начин им е помогнала терапията в някакъв етап от живота им.
в интернет
много терапевти и коучъри поддържат сайтове, в които споделят основните си идеи. част от тях предлагат и срещи онлайн. някои са канени от медии да говорят по въпроси, които могат да те засягат и от мнението им може да решиш, че са подходящи за теб.
интуицията ти
лично за мен най-важното е да се чувстваш спокоен с човека, при когото отиваш. да чувстваш дълбоко в себе си, че терапевтът би те разбрал и би вникнал в проблемите ти.
виждаш резултати
първите срещи ще ти дадат няколко важни сигнала дали сте един за друг. чувстваш ли се по-добре след срещата с терапевта/коучъра? макар че работата ви няма да е винаги приятна, ако виждаш напредък и спокойствие в себе си, това е твоя човек.




Етикети: ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница