четвъртък, 12 декември 2013 г.

шоколадово суфле


рецепта за 4 кейкчета:
  •  120 грама масло, плюс мазнина за съдчетата
  •  1 натурален шоколад 
  •  2 яйца
  •  2 жълтъка
  •  40 г захар
  •  2 лъжици брашно

фурната чака на 230 градуса

щоколадът се нарязва или начупва на парченца и се разтопява на водна баня с маслото

докато бъркаш едната ръка с другата разбиваш в купа яйцата, жълтъците и захарта с миксер, докато не се превърнат в светла на цвят смес.

стопеният шоколад се добавя към яйцата, а след това се добавя брашното и се бърка до хомогенна смес

намажи купичките с масло и поръси с брашно, като премахваш излишното брашно накрая. след това отново същата процедура – масло и брашно.

формичките се слагат пълни във фурната за 6 до максимум 7 минути

ако закъснееш, рискуваш течният  център да се опече, а ако подраниш, рискуваш да сервираш само течен център


Етикети:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница