петък, 25 декември 2015 г.

дати за житен режим през 2016

Житният режим е добър начин за детокс на организма, при две условия. 1. Прави се със съзнание за духовното му значение и 2. Не е поредната диета. По точка 1. - пожелавам ви спокойствие на ума, а по точка 2 - ако това е поредното рестриктивно хранене, на което се подлагаш, тогава по-добре да помислиш дали не е време за друга терапия за сваляне на килограмите в Кабинета за ХР и проблемно хранене.


Публикувам датите за начало на Житен режим през 2016. Без да съм част от дъновистите, прави ми неприятно впечатление, че има разногласия в тяхната общност по въпросите за датите. Силно препоръчвам да се придържаш към обявените дати за начало на същинския режим (тогава, когато започваш да ядеш само жито), независимо кои са. Всякакви волности по въпроса биха били някакъв друг режим, а не Житен, защото той се влияе от циклите на Луната, както и да го правиш по начина, описан от последователите на Дънов. Самият Петър Дънов никога не е описвал режима си, а сведенията за него са базирани на база спомените на готвачката му и после е доразвит от неговите последователи и затова на различни места може да срещнете различни инструкции. Публикувала съм сърцевината и най-важното по въпроса, а дали ще използвате лимец, дали ще запарвате житото в термос или ще ползвате грухано оставам на личния ти избор. Аз го правя по този начин за пореден път, със сурово, само накиснато жито, покълнало малко над 36 часа. Не съм имала нужда да пробвам с лимец, приемам, че груханото жито е зърно, преживяло насилие и не го затварям в термос, залято в гореща вода, защото искам да взема от силата на кълна.


27 януари 2016

ГОЛЯМ (МАСОВ)
Това е режима, в който участват най-много хора и енергията на промяна с него е много голяма. Почти физически може да се усети стартирането в хиляди български домове.
24 февруари 2016

28 март 2016

25 април 2016

25 май 2016

22 юни 2016

25 юли 2016

22 август 2016

19 септември 2016

16 ноември 2016

19 декември 2016

Пожелавам ти успех с режима и напомням, че не е добре за здравето той да бъде правен повече от 3 пъти годишно. По-добре да намериш висококачествени продукти - хубаво жито, уханни ябълки и орехи, защото храната в този период не е само храна, а отношение към тялото ти в най-висока степен.

Идеи за провеждане и линк към схема за захранване 

За оптимално провеждане трябва да се оставят 10 дни за подготовка преди посочената дата и 10 дни след края на режима.
В случай на физически проблеми, ако се задълбочат или обострят, задължително потърси лекарска помощ и задължително сподели с лекаря за режима, в кой ден си и други подробности. Главоболието е често срещан страничен ефект и отшумява след известно време, но ако те притеснява говори с медицинско лице.
Захранването - десетте дни след режима, в които храненето е за-хранване, т.е. храните се въвеждат постепенно е важно, за да не предизвикаш ненужни физически усложнения заради стреса върху тялото с включването на тежки храни, от които то е отвикнало.

Етикети: