сряда, 21 януари 2015 г.

въпрос по мейла: защо някои мъже престават да правят секс с жените си след като родят и започват да изневеряват

тази картина на
хосе алберто гомес перейра
представя жената като
съпруга, жена и любовница
В: "моя приятелка имаше дълга и бурна любов с мъж, но в момента, в който тя забременя и роди, той промени отношението си към нея. в началото обсъждахме, че е от стреса покрай отглеждането на бебето, но наскоро тя усети, че той има друга връзка, а вече има и доказателства за това. как е възможно това - той продължава да твърди, че я обича безумно, но продължава и с паралелната си връзка, без да прави секс със съпругата си?"

без да знам подробности и конкретния случай не мога да отговоря конкретно за ситуацията на тази двойка.

въпреки това искам да ти предложа една плоскост за размишление, която може да помогне на теб (и приятелката ти).

има мъже, често от консервативни семейства, възпитани в уважение и благоговение към майките си. любовта им към майките им не прави впечатление на пресилена, а изпълнена със загриженост.  това рядко са "момини момчета", а са от типа на "добрите синове".

понякога може майката да не е между живите и да е идеализирана в спомените.

много жени са приятно изненадани, когато имат връзка с такъв мъж, защото те са кавалери и се стараят на жената до тях нищо да не й липсва.

буквално всичко е като в хубав филм с дженифър анистън до момента, в който жената роди (или забременее). тогава сякаш за един миг нещо се пречупва в тези мъже и те вече не могат да разсъждават за жената до себе си като за сексуален обект.

усилията на жената във връзката да съживи страстта са в повечето случаи безплодни и няма жартиер или поръчка от сексуел, която да промени съществено ситеация. любовта от негова страна я има, той се грижи по всякакъв друг начин с изключение на онзи, който тя жадува - на любовниците, каквито са били доскоро.

в много двойки това минава без да се превърне в голям проблем, защото не са малко и жените, които след раждането се съсредоточават в отглеждането на детето, до степен, при която не забелязват силно намалелия му интерес към сексуалната част от връзката им.

в същото време този мъж може да има нужда от страст, не само от любов, но заради собствените си разбирания и вярвания не може да си представи, че ще прави бурен секс с "майка". това се случва в дълбокото подсъзнание, където човек рядко може да влезе сам и мъжът не може да го обясни и на самия себе си и просто се спира в това да удовлетворява сексуалните си потребности с жената до себе си. любовта към майката на детето/децата му съществува и е сериозна, но в себе си този мъж не успява да приеме, че една майка може и да е "сексуална", "развратна" и т.н. в този сблъсък в неговата глава се раждат много проблеми, основният от които е този на съпругата, която не може да приеме, че довчера е имала любовник, а сега - единствено баща на детето си.

в този случай някои мъже започват паралелна връзка, където жената за него е преди всичко любовница и той рядко има желание за задълбочаване на връзката им, а често и избира и жени, на които плаща, за да е свободен в това да си тръгне, когато поиска от тях.

разкриването на тази връзка "за секс" от страна на съпругата не може да мине без нараняване на емоции и хиляди пъти зададен въпроса "защо" и чувство на объркване в случващото се.

пак ти обръщам внимание, че всяка ситуация е напълно различна и както започва класическия роман "всички щастливи семейства си прилича, всяко нещастно семейство е нещастно по своему" и в този случай бих препоръчала на приятелката ти да постави въпроса за семейна терапия или лична психотерапия за мъжа, ако той е готов за такава крачка. .





получавам писма с въпроси по мейла, на които отговарям и тъй като някои от тях са по теми, които интересуват повече хора, има случаи, в които моля за разрешение питащия  да споделя отговорите си и в блога си.








Етикети:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница