понеделник, 24 ноември 2014 г.

рецепта за греяно вино


в декемврийския брой на cosmopolitan италия е публикувана и рецептата за греяно вино, която от години правим на събирането за украсяването на бора в двора ни. успехът й се дължи не само на студеното време, но и на комбинацията сладко и пикантно

към 1 литър вино (мерло или вино де ла каса) се добавя
1 чаена чаша черна захар (дава карамелен вкус)
2 кисели ябълки се нарязват на едри парчета и се пускат вътре
15-20 цели зрънца черен пипер, който пуска точно толкова, колкото трябва
1 пръчица канела
4-5 семенца карамфил

всички те се загряват до кипене, а след това наздраве!








Етикети:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница