четвъртък, 10 юли 2014 г.

парченца софия


софийските улици от няколко години започват да приличат на изложби с оцветяването на таблата на електроразределителните дружества. сега в центъра, после и по кварталите.
тук два примера от ул. бенковски, сградата на дск на ул. московска.
между другото тази импозантна зелена сграда е втората сграда на радио софия, където е бил и кабинета за удивителния бг поет и художник сирак скитник, ръководител на радиото през 30те.

а точно до тази сграда има една нова на дск, стъклена и лъскава. там беше до преди десетина години една къщичка, в която са били осъществени първите радиопредавания на български от общественото сдружение за радиоразпръскване родно радио. радиото в българия започва като обществен проект, начело с асен златаров, а после е одържавено (медията е власт) от борис /// . преди години дори бях в една малка дружина, която предложи да се сложи табела на тази къщичка, но общината не прие предложението въпреки наличния снимков и писмен материал (тази фейсбук страничка е доста пълна за история на радиото, ако случайно ти е станало интересно). а и табела има на сградата на дск. но така е в живота, хубавите сгради са по-"представителни" и по-"хубаво" е някакси да не излиза, че важни проекти понякога излизат от едни мънички къщички, където едни хора работят за без пари. друго си е да сме "като хората" и да не се "излагаме". а според мен самочувствието идва не от това къде правиш нещо, а как го правиш. ноооо както е казал селинджър на втората картина върху табло "поетите приемат времето толкова лично". така и аз с истините...

Етикети:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница