понеделник, 27 юли 2015 г.

(пред) августовски размисли

Фийдът през лятото жужи с безсмислени снимки на крака с море и „чаша с още чаши на маса“. Селфитата още не са минали от мода – а им е време, както се случи с „вафлите“ в косите; но нали са такива, високотехнологични и айляшки, дните ни – и ако нещо не се появи в нета, все едно не се е случвало.


Удоволствието от срещите е пълно и колкото повече стил вкарваме в него, толкова смислено изживяно е – а в брой август на Cosmopolitan (този със Сара Джесика Паркър) има много идеи как да направиш живота си по-красив и спокоен от жужунето на малките проблеми. Понякога с приятелките ми обявяваме „тайни“ срещи, които изключват тагване, чек-ин, инстаграм и всичко, свързано с телефони, комуникации и лайкове.

Една история, която едва ли някоя от нас ще забрави, когато с голяма компания решихме да направим дълъг следобеден пикник на красивите поляни над Копривщица. Най-тежката раница, се падна на един от мъжете-герои в едночасовата експедиция, който, разтваряйки я и виждайки тежките кристални чаши за шампанско, старателно завити в колосани бели текстилни салфетки за маса, му идваше да се гръмне. Но, знаеш ли, и след толкова години, когато се видим си спомняме особения декадентски вкус на онова лято, пречупено през кристала и усещането, че няма по-важен момент от детайлите в общуването – и няма нужда да е нещо материално, може да е дори в думите и темите за разговор (и това не беше единствения, в който носихме скъпа посуда нагоре-надолу, но вече предупреждаваме).


Времето така или иначе изтича през пръстите ни както морските вълните изтичат след като стигнат края си, поне можем да се опитаме да живеем красиво.

И образователно-красив линк с 10те най-известни пикника в изкуството